Jump to content


Photo

NVil (formerly known as VoidWorld)


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Tom K

Tom K

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 135 posts
  • Gender:Male
  • Location:New Mexico
  • Interests:3d Graphics, Machining

Posted 10 January 2011 - 01:10 AM

I know it's been mentioned but it didn't seem to get the attention it deserves.
VOIDWORLD is a polygon modeler under development. It has a built in 3d_Coat applink.
The website looks cheesy but ignore that. Don't download from the site.

download here:
VOIDWORLD

Don't know if this is the only place to get info, but get the latest on it's development here:
My linkhttp://www.polycount.com/forum/showthread.php?t=74005&page=20


Doesn't need to be installed. Just run the .exe
Create a model, then go up to file, 3d-coat applink

looks quite nice. He seems to be working hard to make a nice program.


Tom

#2 BeatKitano

BeatKitano

    Expert

  • Contributor
  • PipPipPipPipPip
  • 2,360 posts
  • Gender:Male

Posted 10 January 2011 - 02:59 PM

Voidworld is the new silo, simple, really customisable, streamlined, and modelling wise: feature packed. Sounds like marketing talk, but I was a silo user until recently after being disgusted by the lack of support from nevercenter, then discovered vw. The developper is a brillant guy who actually listen to his future customers; try it, you may fall in love with it :) Plus like tom_K said, integrated applink is a killer feature for such intuitive modeler :)

#3 Guest_ghib_*

Guest_ghib_*
  • Guests

Posted 10 January 2011 - 07:06 PM

Beatkitano. I love your enthusiasm, it's infectious. And you're right; the developer is a brilliant guy who (for the time) listens to feedback.
I've found that backing up requests and bugs with animated gifs and images really helps.
There are still a ton of issues and improvements to be made but who's in a massive hurry. It's already better than silo :)

Hat's off to kun for pursuing this and fingers crossed for the future of this app. It seems bright

#4 Digital777

Digital777

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 475 posts
  • Gender:Male

Posted 10 January 2011 - 10:49 PM

This is a great app but i disagree with the new silo comment mainly because i don't like the GUI much so i don't find the workflow as good. I think silo has a much nicer layout and also has good customizations users have made, some people think GUI is not important but it is if you are going to be using a program a lot.

That said it could be improved though and it's already got some nice features like the 3DC app link so it's a great app and it looks like it will get even better in the future if they listen to peoples feedback.

#5 ghib

ghib

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 486 posts
  • Gender:Male
  • Location:London

Posted 11 January 2011 - 05:09 PM

About the UI. The developer (yes it's only 1 developer like Andrew) has stated that the UI is a work in progress. He's concentrating on getting a kick ass modelling toolset functioning well before working on the UI. The way things are going with his 'Streamline Toolset' it will be as smooth (if not more) than silo. I can see myself doing away with the UI completely for 99% of my modelling tasks in the future.
Lionhead Studios

#6 Digital777

Digital777

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 475 posts
  • Gender:Male

Posted 11 January 2011 - 07:19 PM

That is good news that the GUI will be worked on. Seems like it's getting lots of updates also and i noticed there is a new version released today. :)

#7 chikega

chikega

    Newbie

  • Member
  • 16 posts
  • Gender:Male
  • Location:Augusta, GA, USA

Posted 03 June 2013 - 06:29 AM

Voidworld is the new silo, simple, really customisable, streamlined, and modelling wise: feature packed. Sounds like marketing talk, but I was a silo user until recently after being disgusted by the lack of support from nevercenter, then discovered vw. The developper is a brillant guy who actually listen to his future customers; try it, you may fall in love with it smile.gif Plus like tom_K said, integrated applink is a killer feature for such intuitive modeler smile.gif

 

Ditto. Except it's called NVil nowadays. Works great! :)



#8 ajz3d

ajz3d

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:PL

Posted 14 June 2013 - 02:18 AM

I'm using it too. I was looking for an alternative to Silo which is no longer being developed. NVil is awesome and Kun is doing a great job developing it. :)


Edited by ajz3d, 14 June 2013 - 02:20 AM.

**** COMMODORE 64 BASIC V2 ****
64K RAM SYSTEM 38911 BYTES FREE
READY.

LOAD "DOODLES"
PRESS PLAY ON TAPE
-----
SCRIPTS: TRANSFER RENDER SETTINGS, MULTI SMOOTH POSE/FREEZE SELECTION.


#9 ajz3d

ajz3d

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:PL

Posted 06 January 2014 - 09:15 PM

NVil just went 64-bit. No more limits in poly count:

http://voidworld.cmc...pic,2112.0.html


**** COMMODORE 64 BASIC V2 ****
64K RAM SYSTEM 38911 BYTES FREE
READY.

LOAD "DOODLES"
PRESS PLAY ON TAPE
-----
SCRIPTS: TRANSFER RENDER SETTINGS, MULTI SMOOTH POSE/FREEZE SELECTION.


#10 carlosan

carlosan

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,440 posts

  • Gender:Male
  • Location:Argentina
  • Interests:Texture Paint, Character Design, Sculpture.

Posted 07 January 2014 - 01:02 PM

steve
January 01, 2014, 05:21:08 AM

On win7 64, it is crashing on startup (faulting module "Kernelbase.dll"). Exception code:- 0xe0434f4d

Update:-

Prerequisites missing for slimDX (nice to see the move away from MDX).

A need to download/install end user runtime(for slimDX):- http://slimdx.org/download.php (the .net 2 download)



#11 Aleksey

Aleksey

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 155 posts
  • Gender:Male
  • Location:non-defined
  • Interests:being a nomadic traveler artist =)

Posted 07 January 2014 - 01:45 PM

i guess that explains why this wasnt launching for me :)



#12 Andrei Samardac

Andrei Samardac

    Neophyte

  • Member
  • Pip
  • 82 posts
  • Gender:Male

Posted 19 February 2014 - 06:27 PM

Hallo, tell me pleas why when I Applink to 3D Coat(import model for per pixel painting), and tourn on Subdivide in 3D coat import dialog, model subdevided but not smooth? For example I import cube, and it subdivided but still with sharp corners?


My portfolio: www.samardac.com


#13 ajz3d

ajz3d

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 803 posts
  • Gender:Male
  • Location:PL

Posted 19 February 2014 - 07:07 PM

In NVil select all vertices of an object you're trying to export to 3D Coat and run a Vertex Shortcut Tools>>Smooth Normal on them. Alternatively, you can select your object and click the Smooth All in the Polygon Shortcut Tools>>Smooth Group.


**** COMMODORE 64 BASIC V2 ****
64K RAM SYSTEM 38911 BYTES FREE
READY.

LOAD "DOODLES"
PRESS PLAY ON TAPE
-----
SCRIPTS: TRANSFER RENDER SETTINGS, MULTI SMOOTH POSE/FREEZE SELECTION.


#14 Andrei Samardac

Andrei Samardac

    Neophyte

  • Member
  • Pip
  • 82 posts
  • Gender:Male

Posted 20 February 2014 - 08:17 AM

Thanx!


My portfolio: www.samardac.com





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users