Jump to content


Photo

3D-Coat 3.5 updates thread


  • This topic is locked This topic is locked
2405 replies to this topic

#61 Taros

Taros

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,493 posts

  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Climbing

Posted 08 October 2010 - 06:20 PM

Updated to 3.5.02 [beta] (Win+Mac, Linux - soon)

changes:
...
- docked windows will not be lost when you are dropping new object in 3dc with drag&drop

Unfortunately docked windows still get lost in v.3.5.02 when drag and drop objects.

My tutorials on YouTube ----> http://www.youtube.c...raphicGladiator

My official 3D Coat blog ----> http://3dcoat.blogspot.com

My sculpting experiments on 3D Coat.com ----> http://3d-coat.com/f...?showtopic=1720

 

My official website ----> http://www.grafikbuero-werner.de
(My website is in german language, but I work for the international market too. Just drop a mail, if you are interested.)

German speaking CG Workshops ----> http://www.lernfaktor.de

trainingpartner_3dcoat_grey_mini.png


#62 wave of light

wave of light

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 396 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wath-upon-Dearne, South Yorkshire, England
  • Interests:3D, Print, Design, Family and Football

Posted 08 October 2010 - 06:39 PM

I seem to have lost all my materials.

I downloaded a new image from the web, uploaded it to the materials tab and used it in the paint room.

When I reopened 3DCoat there were no materials in the materials list. I've checked the materials directory, they are all there and the options.xml file is pointing at the correct place.

Going to give this another go with my home version.

Ricky.
Sketch page inc New 'Thing' WIP
rsldesigns.co.uk (my website)


Posted Image

System Spec: Asus P5KC MB : Q6600 @ 3Ghz (OC) : 8G RAM : GeForce 9500 GT : Win7 64Bit

#63 sergio

sergio

    Newbie

  • Member
  • 15 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal

Posted 08 October 2010 - 07:46 PM

Hi there. I'm a new newbie in this 3dc stuff. loving it.
How can i download this new update 3.5.02.


thank you, mr shpagin for this amazing piece of - i'll say this way - art!

#64 wackymidget

wackymidget

    Newbie

  • Member
  • 10 posts

Posted 08 October 2010 - 08:26 PM

The download link for MacOSX seems incorrect...

#65 Andrew Shpagin

Andrew Shpagin

    3DC creator & admin

  • 3D-Coat Developer
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,510 posts

  • Gender:Male

Posted 08 October 2010 - 08:50 PM

The download link for MacOSX seems incorrect...

fixed.

#66 wave of light

wave of light

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 396 posts
  • Gender:Male
  • Location:Wath-upon-Dearne, South Yorkshire, England
  • Interests:3D, Print, Design, Family and Football

Posted 08 October 2010 - 09:05 PM

Wow, I've just downloaded the CUDA drivers and the 3DC Cuda version... wow, I can see a noticeable speed difference.
Sketch page inc New 'Thing' WIP
rsldesigns.co.uk (my website)


Posted Image

System Spec: Asus P5KC MB : Q6600 @ 3Ghz (OC) : 8G RAM : GeForce 9500 GT : Win7 64Bit

#67 Digital777

Digital777

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 475 posts
  • Gender:Male

Posted 09 October 2010 - 11:51 AM

Thanks Andrew, the latest build seems great so far and faster also. :)

By the way you have probably seen my older 'various bugs' thread which had ideas also but have i decided to make a new thread for my ideas and suggestions here -

http://www.3d-coat.c...?showtopic=6722

#68 haikalle

haikalle

    Journeymen

  • Contributor
  • PipPipPipPip
  • 1,354 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland

Posted 09 October 2010 - 12:21 PM

I have been amazed how nice speed improments there has been lately. Painting is so much faster.

#69 Taros

Taros

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,493 posts

  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Climbing

Posted 11 October 2010 - 09:21 AM

Unfortunately docked windows still get lost in v.3.5.02 when drag and drop objects.

3.5.02+
Seems to work now, basically. Only the (pen)options window doesn't refresh and keeps empty after drag and drop import.
The options windows refreshes, as soon as you click on a different brush/pen.

My tutorials on YouTube ----> http://www.youtube.c...raphicGladiator

My official 3D Coat blog ----> http://3dcoat.blogspot.com

My sculpting experiments on 3D Coat.com ----> http://3d-coat.com/f...?showtopic=1720

 

My official website ----> http://www.grafikbuero-werner.de
(My website is in german language, but I work for the international market too. Just drop a mail, if you are interested.)

German speaking CG Workshops ----> http://www.lernfaktor.de

trainingpartner_3dcoat_grey_mini.png


#70 Frankie

Frankie

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 169 posts

Posted 11 October 2010 - 11:29 AM

I tried again 3.5.01 while deleting the Options.xml file as you proposed, but the file won't load. Anyway how could it be corrupted if it does load well in 3.5 when I roll back to that version. I'd rather think memory management has changed in version 3.5.01 and has not been tested with large files yet.
Back on 3.5.00 again until this gets fixed.


3.5.02 Working fine for me now, I can reload my old file without any problem. Export depth with clamping is working fine too, thanks for this upgrade Andrew.

Franck.

#71 BeatKitano

BeatKitano

    Expert

  • Contributor
  • PipPipPipPipPip
  • 2,360 posts
  • Gender:Male

Posted 11 October 2010 - 09:20 PM

3.5.02+ ogl64 cuda

-Voxel model get "cutout effect" after activating shadows and rotating viewport, it happens in render room too.
-other symmetry related visual artifacts when incremental render is activated
Posted Image
If you deactivate shadows and switch to another material it goes back to normal. It also look like it's related to "depth" shaders for the most part.


-Hide but current tool is working very nicely but there's a hiccup: if you have put a hierarchy in voxel layers and hide-but-current a child object, the parent is hidden too resulting in the hiding of the child object.
Result: everything is hidden. :p:

The tool should somehow ignore hierarchy.

#72 Digital777

Digital777

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 475 posts
  • Gender:Male

Posted 12 October 2010 - 12:05 PM

Edit -

I thought i had found a bug with the app link but i got it working now so i have edited this post.

#73 michalis

michalis

    Expert

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,479 posts
  • Gender:Male
  • Location:athens, now

Posted 13 October 2010 - 11:26 PM

It happens only when using depth-shaders. Try another.
MACOSX,
3DC bug reports here:
http://www.3d-coat.com/mantis

#74 BeatKitano

BeatKitano

    Expert

  • Contributor
  • PipPipPipPipPip
  • 2,360 posts
  • Gender:Male

Posted 15 October 2010 - 02:16 PM

It happens only when using depth-shaders. Try another.



Yeah but the depth shaders are much MUCH better for sculpting with precision :/

#75 michalis

michalis

    Expert

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,479 posts
  • Gender:Male
  • Location:athens, now

Posted 15 October 2010 - 06:22 PM

Yeah but the depth shaders are much MUCH better for sculpting with precision


I use them too, there are full shaders like depth only ons, you may change before rendering.
I'm not sure about precision though, they make things look more detailed than they really are.
MACOSX,
3DC bug reports here:
http://www.3d-coat.com/mantis

#76 BeatKitano

BeatKitano

    Expert

  • Contributor
  • PipPipPipPipPip
  • 2,360 posts
  • Gender:Male

Posted 15 October 2010 - 09:04 PM

I use them too, there are full shaders like depth only ons, you may change before rendering.
I'm not sure about precision though, they make things look more detailed than they really are.



Yeah but it's not bothering me for rendering, I'm using them for better visualization of volumes with shadow interaction in voxel room. As for detail, yes and no, they help to place brush strokes to move the right vertices, hence establishing proper planes and indents because the surface is not smoothed and mushy looking. For making things more detailed than they are, it's all about dust color. And I don't use that parameter in my custom sculpting depth shaders cause you're right it can make the mesh look "tight" when it's only blobby and not very well defined.

#77 michalis

michalis

    Expert

  • Member
  • PipPipPipPipPip
  • 2,479 posts
  • Gender:Male
  • Location:athens, now

Posted 15 October 2010 - 10:45 PM

BTW has anybody tried to use the zbrush matcaps as shaders? I'm not sure if this is legal but as I own the two apps why not, I actually constructed this from rendering? Based on the jel-shader.
MACOSX,
3DC bug reports here:
http://www.3d-coat.com/mantis

#78 haikalle

haikalle

    Journeymen

  • Contributor
  • PipPipPipPip
  • 1,354 posts
  • Gender:Male
  • Location:Finland

Posted 16 October 2010 - 10:31 AM

You have 30 minutes to get 3d-coat with discount..hurry up... :good:

#79 Mykyl

Mykyl

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 110 posts

Posted 16 October 2010 - 04:48 PM

BTW has anybody tried to use the zbrush matcaps as shaders? I'm not sure if this is legal but as I own the two apps why not, I actually constructed this from rendering? Based on the jel-shader.


If I knew anything about how to even create new shaders etc I might have tried. :)

Its one of the things I just don't understand. How on earth do you create shaders for 3d coat. I always end up over writing the built in ones. Oh and while we are at it How do you get the render room to actually save a file? :D

Cheers

Mike R

#80 artman

artman

    Journeymen

  • Contributor
  • PipPipPipPip
  • 1,983 posts
  • Gender:Male
  • Location:quebec,canada
  • Interests:Henri Corbin
    Brian Wilson
    Hikaru No Go
    Noah23
    and 3DCoat.

Posted 16 October 2010 - 04:58 PM

BTW has anybody tried to use the zbrush matcaps as shaders? I'm not sure if this is legal but as I own the two apps why not, I actually constructed this from rendering? Based on the jel-shader.

Use MRGBgrabber tool from Projection master.
Its used to capture shader balls...it gets you the sphere and its perfectly cropped. :)

Also there is this great FREE app called MaCrea made by Taron
(originally created for Sculptris I think but you can use it to create shader balls for ANY apps.)
http://www.zbrushcen...ead.php?t=92157
Its very powerful.
Lest limbs be reddened and rent--I spring the trap that is set--As I loose the snare you may glimpse me there--For surely you shall forget
"The Wind In the Willows", Chapter 7 "The Piper at the Gates Of Dawn"




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users