Jump to content


Notice about Feature Requests & Bug Reports

The bug reporting and feature request forums (except for the Urgent Help section) are going away soon! Please use Mantis to report any bugs and feature requests. the link to Mantis is:
3d-coat.com/mantis/

Read more about it HERE.

Photo

ueberlappende Faces im UV layout ignorieren?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 ardworx

ardworx

    Newbie

  • Member
  • 7 posts

Posted 09 June 2010 - 02:55 PM

Hi, dumme Frage, gibt es die Moeglichkeit 3dcoat zu sagen es das es an Stellen an denen im UV layout ueberlappende faces sind, "einfach" die gleiche textur auf die faces zu projetzieren? im Moment kann ich an den Stellen natuerlich garnicht texturieren bzw es stellt die Bereiche durchsichtig da, gibt es da schon eine Option fuer oder geht das Prinziep bedingt nicht?
Gruß,
ardworx

#2 Taros

Taros

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,570 posts

  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Climbing

Posted 09 June 2010 - 03:10 PM

Eigentlich sollten sich überlappende Texturen die gleichen Texturinformationen erhalten.

My tutorials on YouTube ----> http://www.youtube.c...raphicGladiator

My official 3D Coat blog ----> http://3dcoat.blogspot.com

My sculpting experiments on 3D Coat.com ----> http://3d-coat.com/f...?showtopic=1720

 

My official website ----> http://www.grafikbuero-werner.de
(My website is in german language, but I work for the international market too. Just drop a mail, if you are interested.)

German speaking CG Workshops ----> http://www.lernfaktor.de

trainingpartner_3dcoat_grey_mini.png


#3 ardworx

ardworx

    Newbie

  • Member
  • 7 posts

Posted 09 June 2010 - 04:47 PM

Eigentlich sollten sich überlappende Texturen die gleichen Texturinformationen erhalten.


hi Taros!
Danke fuer die schnelle Antwort, muss ich dazu irgendwas einstellen? Sehe halt an den Stellen nicht was ich mache da dort nur so wandernde checker angezeigt werden.. kann ich das irgendwo ausstellen?

#4 Taros

Taros

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,570 posts

  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Climbing

Posted 09 June 2010 - 07:01 PM

Achso. Du scheinst aus Versehen den Bereich "eingefroren" zu haben. Schau mal im Menu oben. :)

My tutorials on YouTube ----> http://www.youtube.c...raphicGladiator

My official 3D Coat blog ----> http://3dcoat.blogspot.com

My sculpting experiments on 3D Coat.com ----> http://3d-coat.com/f...?showtopic=1720

 

My official website ----> http://www.grafikbuero-werner.de
(My website is in german language, but I work for the international market too. Just drop a mail, if you are interested.)

German speaking CG Workshops ----> http://www.lernfaktor.de

trainingpartner_3dcoat_grey_mini.png


#5 ardworx

ardworx

    Newbie

  • Member
  • 7 posts

Posted 15 June 2010 - 06:24 PM

Achso. Du scheinst aus Versehen den Bereich "eingefroren" zu haben. Schau mal im Menu oben. :)


Hi,
koenntest du "oben im menu" definieren? find da nix was das ausschaltet.
gruß,
ardworx

#6 Taros

Taros

    Expert

  • Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 2,570 posts

  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Climbing

Posted 15 June 2010 - 07:06 PM

Malen->Einfrieren->Objekt freigeben

Oder biste woanders...?

My tutorials on YouTube ----> http://www.youtube.c...raphicGladiator

My official 3D Coat blog ----> http://3dcoat.blogspot.com

My sculpting experiments on 3D Coat.com ----> http://3d-coat.com/f...?showtopic=1720

 

My official website ----> http://www.grafikbuero-werner.de
(My website is in german language, but I work for the international market too. Just drop a mail, if you are interested.)

German speaking CG Workshops ----> http://www.lernfaktor.de

trainingpartner_3dcoat_grey_mini.png





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users