Jump to content


Notice about Feature Requests & Bug Reports

The bug reporting and feature request forums (except for the Urgent Help section) are going away soon! Please use Mantis to report any bugs and feature requests. the link to Mantis is:
3d-coat.com/mantis/

Read more about it HERE.

Photo

3D-Coat 3.0 ALPHA


  • This topic is locked This topic is locked
4486 replies to this topic

#41 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 06 September 2008 - 05:14 PM

In the latest update the snake tool comes out blobby instead of a smooth tube. The spike tool still works fine.

Posted Image
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM

#42 Marc Wakefield

Marc Wakefield

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 241 posts
  • Gender:Male
  • Location:Hertfordshire

Posted 06 September 2008 - 05:41 PM

I can not wait to see this with symmetry working!

It is going to be amazing.

I think I will probably be checking this thread every day over the next few months!
:)

Marc Wakefield
mrm design
web ........ web design by mrmdesign

web ........ alchemy design resources
web ........ www.marcwakefield.co.uk
twitter ..... mrm_design
email ....... marc(at)mrmdesign.com


#43 tree321

tree321

    Novice

  • Contributor
  • PipPip
  • 448 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina USA

Posted 06 September 2008 - 05:43 PM

Universal manipulator

Attached Thumbnails

  • universal.jpg


#44 Juan Carlos Montes

Juan Carlos Montes

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 445 posts
  • Gender:Male
  • Location:Chicago

Posted 06 September 2008 - 05:58 PM

Here some examples of manipulators for the merge option,I know is not priority now but It would be nice to have it later.

Blender
http://screencast.com/t/8x0hbAvO

Hexagon
http://screencast.com/t/m6CcDFqC

#45 wailingmonkey

wailingmonkey

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 701 posts

Posted 06 September 2008 - 06:45 PM

is that gradient background in 3DC? i don't see any way to turn it on... :o


nope...sorry to get your hopes up...just Photoshop monkeyin.
-portfolio-


Vista Ultimate SP1 64bit | Q6600 2.40 GHZ | 8GB RAM | Nvidia GTX 560ti

#46 Auger

Auger

    Neophyte

  • Member
  • Pip
  • 23 posts

Posted 06 September 2008 - 07:09 PM

In the latest update the snake tool comes out blobby instead of a smooth tube. The spike tool still works fine.


Snakes are working smoothly for me...?

#47 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 06 September 2008 - 07:17 PM

Snakes are working smoothly for me...?


I just checked in the very latest , still lumpy. DX & GL versions.
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM

#48 tree321

tree321

    Novice

  • Contributor
  • PipPip
  • 448 posts
  • Gender:Male
  • Location:north carolina USA

Posted 06 September 2008 - 07:22 PM

Are u using a tablet?

#49 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 06 September 2008 - 07:40 PM

Are u using a tablet?


I tried it with a tablet (Intuos 3 6x8) and mouse with the same result. The first couple of releases worked fine.
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM

#50 SonK

SonK

    Novice

  • Member
  • PipPip
  • 464 posts
  • Gender:Male
  • Location:California
  • Interests:3DCG!, video games.

Posted 06 September 2008 - 08:23 PM

I tried it with a tablet (Intuos 3 6x8) and mouse with the same result. The first couple of releases worked fine.



Sorry phil, the latest update works fine for me, no lumps, and Andrew fixed the intersection issue.
Freelance Character Artist

#51 splodge

splodge

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 506 posts

Posted 06 September 2008 - 08:34 PM

Help! Help!

I saved my voxel object and now when I open it 3D Coat merges it with the default voxel sphere. Because it's voxels there's no way to get rid of the sphere without destroy my object.

But there's no rush, Andrew. It was just a test object.

#52 Andrew Shpagin

Andrew Shpagin

    3DC creator & admin

  • 3D-Coat Developer
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,586 posts

  • Gender:Male

Posted 06 September 2008 - 09:13 PM

Help! Help!

I saved my voxel object and now when I open it 3D Coat merges it with the default voxel sphere. Because it's voxels there's no way to get rid of the sphere without destroy my object.

But there's no rush, Andrew. It was just a test object.

Updated. please try.

#53 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 06 September 2008 - 09:39 PM

Snake still looks like he ate a bunch of golf balls.

Edit: Actually now it seems like everything does it except for Spikes and Curves Here's a video:
http://screencast.com/t/8NdHyfkD5z
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM

#54 splodge

splodge

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 506 posts

Posted 06 September 2008 - 10:14 PM

Updated. please try.


That worked! Phew!

and here she is:

Posted Image



I used 'Draw with Pen' to build the entire model. Carve would've been better but the Smooth function is too weak to smoothen a carved form.

I noticed there's a bug that causes the work space to capture mouse activity through interface items. In other words - if you hold down the Move Camera button the underlying model behind the button will be modified with the current sculpting tool. eek!

I always feel bad reporting bugs so early. I'm pretty sure you're aware of most of the bugs and you're just going through fixing them. :)

I enjoyed making the horse. It wasn't necessarily fast to build, but it was definitely relaxing.

It felt like my right hand was making the horse while my brain had lots of time to think about other things. This is what I think is Voxels strongest feature. It's like doodling with a pencil and paper. You don't have to think about it. You just do it. Most other programs require you constantly think about what you're doing. When using other programs I always feel like I'm a nerdy engineer. :)

#55 splodge

splodge

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 506 posts

Posted 06 September 2008 - 10:18 PM

Snake still looks like he ate a bunch of golf balls.


Strange. My snakes are fine.

#56 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 06 September 2008 - 10:27 PM

That's an awesome horse!
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM

#57 Nemoid_

Nemoid_

    Neophyte

  • Member
  • Pip
  • 61 posts

Posted 06 September 2008 - 11:54 PM

Of course you will be able to make character from scratch. Something like Z-spheres will be a basic functionality. It is almost done via splines. Splines will be multi - rooted. Yo will be able to make any network of splines. In any point you will be able to set shape/size. Z-Spheres are partiaal case of all that.



A W E S O M E ! :)

#58 lc8b105

lc8b105

    Journeymen

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,070 posts
  • Gender:Male
  • Location:China

Posted 07 September 2008 - 02:34 AM

oh,my "Universal" is whatever tools are in use,you can still move/scale/rotate any object.
In "Draw with pen" mode I can move move/scale/rotate the object,in "Clone tool" I can move/scale/rotate the object too,whatever tools are in use,you can still use the manipulator move/scale/rotate any object.


But Juan and tree321's "Universal" means "multiple".ha,different things. :rolleyes:
Real World Lathe with 3D-Coat - sculpting has never been so fun(HD Video Tutorial)
3D-Coat Hotkeys Master - Speed up your workflow, free PDF ebook
Free OS X Style 3D-Coat folder icons
CGDigg: Your daily fresh CG News Discover, share, vote, comment CG News everyday
http://resizeMyBrowser.com

#59 polyxo

polyxo

    Apprentice

  • Member
  • PipPipPip
  • 698 posts
  • Gender:Male

Posted 07 September 2008 - 03:23 AM

Snake still looks like he ate a bunch of golf balls.

Edit: Actually now it seems like everything does it except for Spikes and Curves Here's a video:
http://screencast.com/t/8NdHyfkD5z


Do you by any chance use a custom irregular brush?

#60 philnolan3d

philnolan3d

    Master

  • Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 6,406 posts

  • Gender:Male
  • Location:Philadelphia, PA, USA
  • Interests:3D, martial arts, anime, gaming, contact juggling

Posted 07 September 2008 - 03:59 AM

oh,my "Universal" is whatever tools are in use,you can still move/scale/rotate any object.
In "Draw with pen" mode I can move move/scale/rotate the object,in "Clone tool" I can move/scale/rotate the object too,whatever tools are in use,you can still use the manipulator move/scale/rotate any object.


But Juan and tree321's "Universal" means "multiple".ha,different things. :rolleyes:


I believe this is what it's normally called in Maya, Max, Vue, etc. A Universal Manipulator, or universal gizmo. One "device" that can control move/rotate/scale.
Phil Nolan
Generalist
www.philnolan3d.com - Twitter - Google+
Desktop: Win8.1 Pro x64, Core i7 3.4 GHz, GeForce GT 640, 16GB RAM
Laptop: Vista Home Prem x86, Core 2 Duo, 1.5 GHz, GeForce 8600M GS, 2GB RAM




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users